Zijn jullie ook soms opeens compleet de draad kwijt? Ik heb van die dagen dat ik onwijs blij ben met mij en geen etalageruit voorbij loop zonder even naar m’n spiegelbeeld te knipogen, omdat het leven op die momenten best wel van een leien dakje gaat. Maar ja, soms zit ik ook te janken op de plee omdat ik helemaal niet meer weet of ik het allemaal nog wel goed doe. En dat terwijl de dag nog niet eens begonnen is. FML. Maar als je dat vertrouwen in jezelf en de dingen die je doet nou ineens kwijt bent, wat doe je dan? Drie tips hier.

Geef je intuïtie een draai om z’n oren

In die periodes van onzekerheid, sta je waarschijnlijk niet heel sterk in je schoenen. Je denkt na over zo ongeveer álles. En ja, dat zijn dan meestal rampscenario’s. Tijd om je intuïtie wakker te schudden en daar weer wat meer op te gaan varen. Vaak weet je in je diepste binnen namelijk wel wat je te doen staat en wat goed voor je is. Als je daar dus wat meer naartoe keert, dan komt het allemaal weer in orde.

Sluit je eens een keer af voor de buitenwereld

Nee, je hoeft niet drie maanden in een bunker te gaan zitten, maar met alle invloeden van buitenaf is het soms gemakkelijk om jezelf te verliezen in adviezen en meningen van anderen. Tijd om je een beetje tot jezelf te keren dus en te bedenken wat het ook alweer was dat jij wilde en vond. Of je dat nou doet door een uitgebreide meditatiesessie of een lange boswandeling. Het gaat erom dat je even zoveel mogelijk invloeden van buitenaf weet te weren. Geen telefoons, geen media, geen mensen. Wel: natuur, dieren, stilte en misschien zelfs een klein beetje dagdromen.

Eet zoals je weet dat je zou moeten eten

Ja, echt. Voeding heeft zó veel invloed op hoe we ons voelen. Depressie wordt niet voor niets gelinkt aan bijvoorbeeld een vitamine b en d tekort. Zorg gewoon voor veel groenten, je daily proteins en zo min mogelijk suiker. Klinkt gemakkelijk, is het niet. Maar ja, soms moet je eerst wat inleveren om daarna volop te kunnen shinen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *